Rossi deltager i FIA WEC test

Team WRT har inviteret deres GT3 kører Valentino Rossi en tur til Bahrain, hvor italieneren skal teste holdets LMP2 racer.

Det er anden gang at den 44-årige italiener stifter bekendtskab med ACO ræs, efter han deltog i Road To Le Mans eventen i juni måned, som support løb til 24 timers løbet i Le Mans.

Testen kommer til at foregå på søndag, hvor de holder som ønsker det, og I visse tilfælde SKAL deltage, har mulighed for at få kørt en mere test i 2023, og så endda på en bane, som holdene har kørt på i tre dage forud for testen.

Det er samtidig de allersidste kilometer for Team WRT med en LMP2 bil – i hvert fald i denne omgang. Det belgiske hold skal drive BMW’s LMDh bil i FIA WEC i 2024, og er allerede i gang med at teste den.

Team WRT #41
Photo: JJ Media

Holdet har tidligere været Audi hold, men skiftede til 2023 over til BMW i GT3 ræs, efter Audi trak sig fra deres LMDh program, og det i stedet lykkedes Team WRT at sikre sig en kontrakt omkring driften af BMW M V8 Hybrid raceren i FIA WEC. Rossi fulgte med holdet fra Audi til BMW, hvor han sæsonen igennem har kørt en BMW M6 GT3 racer, hvor det også er blevet til en enkelt sejr i  Fanatec GT Europe på hjemmebanen i Misano i juli måned. Derudover vandt han Road To Le Mans løbet om lørdagen sammen med Jerome Policand, til stor jubel for den italienske superstjernes fans.

Det bliver formentlig til mere ACO ræs for Valentino Rossi i 2024, da snakken går på et sæde i FIA WEC i GT3 kategorien med Team WRT. Selvom mange rigtig gerne vil se ham i en Hypercar, er springet fra GT3 til LMDh lidt for stort. Men det første skridt imod det, er søndagens LMP2 test, og så kan der arbejdes videre derfra, såfremt den forløber tilfredsstillende.

Af andre navne i søndagens test kan Malthe Jakobsen nævnes hos Peugeot TotalEnergies, Lilou Wadoux hos Ferrari AF Corse, samt Ben Barnicoat og Jack Hawksworth i Toyota Gazoo Racing, for bare at nævne nogle få.

Relaterede nyheder